Foder med historie

Aller Dyremad er en dansk, familieejet virksomhed, som ejes og ledes af Frederik Bylling, som er 4. generation af Bylling familien. Bylling familien har været engageret i udvikling og fremstilling af dyrefoder siden 1921.

Historien om Aller Dyremad begynder på Aller Mølle, som er en meget gammel mølle i Aller, hvis historie kan spores tilbage til vikingetiden.

Tidlig historie

Indtil 1769 var Aller Mølle ejet af den danske konge, som lejede den ud til forskellige møllere. Herefter var der en række ejere indtil 1864.

Efter Anden Slesvigkrig blev grænsen flyttet til nord for Aller sogn. Da Aller Mølle nu var placeret i Tyskland, blev den afskåret fra mange af dens tidligere kunder.

I 1902 solgte den daværende møller, Ferdinand Tams, Aller Mølle til et firma, der ejedes af danske landmænd. Dette træk var ikke populært hos de tyske myndigheder. Møllen gennemgik en modernisering og blev solgt til en snævrere kreds af lokale danskere i 1910.

Bylling familien på Aller Mølle

Den første Bylling på Aller Mølle, møller Frederik Bylling, blev ansat i 1910 for at passe møllen. Ane Kristine Lind var blevet ansat 2 år tidligere som bogholder og husholder. Frederik blev forelsket i Ane Kirstine, og de blev gift i 1912.

1911 gennemgik møllen en renovering efter en brand. Året efter, i 1912, lejede Frederik Bylling Aller Mølle. Han købte den i 1921.

Efterfølgende generationer på Aller Mølle

Frederiks søn, Hans Jørgen Bylling, som var født i 1913, arbejdede hos forskellige foderforretninger, indtil han vendte hjem i 1938 for at arbejde sammen med sin far.

Hans Jørgen overtog Aller Mølle i 1954 som anden generation af familien med ansvar for møllen. Hans Jørgen, som var en fremadskuende mand, udviklede møllen i overensstemmelse med de skiftende krav fra kunderne. Han var en af de første til at lave tilskudsfoder til høns og og pioner inden for produktion af svinefoder i pilleform, da det blev markedsført i 1950’erne.

Hans Jørgen og hans kone Misse boede og arbejdede på møllen hele deres liv. De fik fire børn: Povl, Birgitte, Kirsten og Hans Erik.

I 1971 kom Povl hjem i firmaet efter at have uddannet sig i foderstofbranchen og i 1979 kom også Hans Erik ind i firmaet efter endt uddannelse i branchen

I mange år drev Povl og Hans Erik Aller Mølle i fællesskab og opnåede stor fremgang.

Divisioner sikrer fokus

Bylling familien har altid været optaget af innovation og vision. I 1968 blev forretningen udbygget til at betjene dambrugssektoren med fiskefoder. I 1979 var det produktion af kæledyrsfoder man kastede sig over.

På grund af en hidtil uset vækst blev Aller Mølle Gruppen i 2007 opdelt i to divisioner:Fiskefoder og landbrugsfoderstof / kæledyrsfoder.

Fiskefoder divisionen under ejerskab og ledelse af  Hans Erik Bylling under navnet “Aller Aqua Group”.

Kæledyrsfoder og landbrugsfoderstof under ejerskab og ledelse af Povl Bylling, han søn Frederik Bylling og datter Henriette Bylling under navnet “Aller Mølle Group”.

Fokus på kæledyrsfoder

2009 havde Aller Mølle Group udviklet sig til to iøjnefaldende forretningsenheder: Kæledyrsfoder, Aller Petfood (ledet af Henriette Bylling) og landbrugsfoderstof, Aller Mølle (ledet af Povl og Frederik Bylling).

2009 blev det tydeligt, at ændringer på det danske landbrugsmarked havde forårsaget en dramatisk forskydning i efterspørgslen på foderfremstilling. Derfor tog Bylling familien den svære beslutning at sælge firmaet Aller Mølle med landbrugsfoderstof aktiviteterne. Nu var fokus udelukkende på Aller Petfood.

I 2016 er Aller Petfood Group førende på markedet i Rusland med privat label foder til hunde og katte, alt imens de tre egne brands gennemgår en ekspansiv udvikling globalt set.

Dansk og Internationalt

I 2020 er Aller Petfood kendt globalt og der er stort international interesse for firmaets produkter

De to søskende Henriette  og Frederik opdeler Aller Petfood i en dansk og en internationale del for at begge områder kan få fuld fokus.

Henriette Bylling driver fortsat den internationale del af Aller Petfood med hovedaktiviteterne i Rusland under “Aller Petfood Group”.

Frederik Bylling overtager den danske del, som udskilles af Aller Petfood, og omdøbes til det mere danske “Aller Dyremad” og kontoret flyttes hjem til de historiske bygninger på Aller Mølle igen efter en lang årrække i Fredericia.

Firmaets logo redesignes samtidig for at illustrere samhørigheden mellem Aller Mølle og familien Bylling.

Næste generation

dag ejes og drives Aller Dyremad af Frederik Bylling, og hans kone Lene er med i den daglige drift. 

Samtidig vokser 5. generation af familien Bylling, Agnes og Gustav, op på møllen i Aller med familiens katte, heste, kaniner og høns.